• Ring: 0771-400 100
  • E-post:

Den 1 juni kan du ringa, sms:a och surfa i hela EU/EES för samma pris som hemma.

May 18. 2017 | Kategori: Mobil, Okategoriserade

Äntligen har EU beslutat att man ska kunna ringa och surfa fritt inom EU/EES. Se lista på länder nedan. Under flera år har det pågått en konsolidering av mobilpriserna inom EU vilket man nu har tagit det sista beslutet om där man bestämt att slopa avgifterna helt.

Reglerna börjar officiellt att gälla från den 15 juni, men vi på Qall har beslutat att tillämpa de nya reglerna redan från den 1 juni – allt för att det ska bli enklare och billigare för dig som kund. Reglerna är enkla, har du t.ex. ett Affärspaket med fria samtal och 10 GB data inkluderat så får du också använda det fritt inom hela EU/EES. Har du ett Qall Mini med rörlig minuttaxa så får du även ta med dig den i hela EU/EES. Fantastiskt va! Hela konceptet kallas för ”Roam Like At Home”, vilket betyder att hela EU/EES blir precis som hemma i Sverige när det kommer till din telefoni.

EU har satt upp en så kallad ”fair use policy” som talar om hur mycket data man får använda inom ett annat EU/EES-land. Mängden data du får använda kommer att framgå av ditt avtal. Som befintlig kund kommer du att få (eller har redan fått) information om vad som gäller för just ditt abonnemang.

Länder som ingår i EU/EES

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Island, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.