• Ring: 0771-400 100
  • E-post:
Mobilladdare

12 tips på hur du sparar batteritid på din mobiltelefon

March 15. 2016 | Kategori: Okategoriserade

Vi har samlat ihop olika bra tips om hur man kan spara på mobiltelefonens batteritid. I det här fallet har vi endast tips om iPhone.

Undvik att stå med en urladdad mobiltelefon

1. Stäng ned alla appar som inte används

Dubbelklicka på hemknappen på mobilen och svep sedan upp alla appar du vill stänga. Förutsatt att du har senaste versionen.

2. Stäng av Notiser

Det kan vara värt att stänga av alla notiser du får som t.ex. en uppdatering på Facebook, mail eller annat. Gör såhär: Inställningar > Notiser > Välj vilka appar du vill ta bort

3. Stäng av Platstjänster

Platstjänster använder du tillsammans med GPS eller om du på något annat sätt har behov av att se din nuvarande plats rent geografiskt. Kan vara kul att ha, men värt att stänga av när den inte används, för den här drar mycket batteri från mobilen: Inställningar > Integritetsskydd >Klicka på Platstjänster > Klicka på den gröna knappen

4. Bluetooth

Har du ett par riktigt bra trådlösa hörlurar, bra musik eller böcker, lyssna och njut! Men när du gör något annat än att lyssna i just hörlurarna, stäng av bluetooth. Det drar batteri.
Inställningar > Bluetooth > Klicka på den gröna knappen

5. Wifi

Är du på språng och är uppkopplad på på 3G eller 4G, passa på att stänga av Wifi: Inställningar > Klicka på Wi-Fi och klicka på den gröna knappen.

6. Ändra ljusstyrkan och stäng av vissa ljud

Vi vet att det är skönt att ha full ljusstyrka på när man ska läsa på mobilen. Men har du bra syn eller ett par läsglasögon tillgängliga, dra ned på ljusstyrkan: Inställningar > Ljusstyrka > dra ned reglaget

Ljudet kan också spara på mobilbatteriet en aning, om du inte har behov av Tangentbordsljud och Låsljud så kan du stänga av dem: Inställningar > Ljud (lite längre ned i listan) > Längst ned hittar du dessa ljud. Klicka på den gröna knappen.

7. Hämta mail manuellt

Om du har en inställning som gör att dina mail hämtas genom s.k. Push, drar det mycket batteri. Push gör att din mail uppdateras automatiskt vid olika tidpunkter. Gör såhär istället om du vill spara ganska mycket batteri: Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar > Hämta nya data. Är Push är grönmarkerat, klicka på den så den blir grå. Då uppdateras istället din mail när du öppnar mailen på mobilen.

8. Bakgrundsuppdateringar

Väldigt bra idé, men det drar väldigt mycket batteri. De appar du har igång uppdateras hela tiden när du är uppkopplad och det kanske man inte behöver. Ett bra tips är att stänga av den: Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering > klicka på den gröna knappen så den blir grå

9. Siri

Siri är väldigt bra när man till exempel sitter och kör bil och behöver ringa någon:” Ring Qall gratis nummerupplysning” kan man säga och sedan bli kopplad till rätt person. Men om du inte kör bil kan du med fördel stänga av Siri Inställningar > Allmänt > Siri > Klicka på den gröna knappen

Ett bonustips om du ändå har Siri på: Ge den till dina barn om de stör dig i faktureringen och låt dem ställa frågor till Siri. Vi lovar, det kan underhålla dem ett tag!

10. Gör ditt mobila liv grått

Vi gillar ju orange, men tyvärr får det stå tillbaka när det gäller att spara batteri. Om du ändrar till gråskala, kan du spara mycket batteri: Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Gråskala > Klicka på den ljusgrå knappen så den blir mörkgrå (den gröna försvann genom att du just aktiverade gråskalan). Känns lite dystert, men har du ett färgsprakande liv i övrigt, kan du kanske mista den på telefonen?

11. Strömspararläge

Inställningar > Batteri > Strömsparläge . Det gör att du kan spara mycket batteri! Det fiffiga är att den lilla batteriikonen högst uppe till höger på mobiltelefonens skärm blir gul, så du inte missar att du har den på. Den stänger av vissa automatiska hämtningar och funktioner, men de kanske du redan har stängt av för att spara batteri?

12. Ett sista tips

Det låter nog läskigt, obehagligt och kan till och med framkalla ångest hos vissa, men ack så bra ibland: Stäng av telefonen helt. Det sparar massor av batterier. Gör såhär: Tryck ned knappen som finns på utsidan av din telefon, högt upp eller på sidan. När skärmen frågar om du vill stänga av, tveka inte utan svep med fingret och stäng av den. Nästa gång får vi komma med tips på vad du kan göra när du har telefonen avstängd!

 

Tipsen har vi hittat på bland annat apple.com, andra siter och det som någon snappat upp i något sammanhang. Säkert finns det ännu fler tips därute och du får mycket gärna maila oss om du hittar något mer. Eller har du något annat du skulle vilja se här?